Assalamu ‘alaikum dan Salam Sejahtera!

drnik photov png2

Assalamu ‘alaikum dan salam sejahtera.

Sebagai seorang Islam, kita perlu mencontohi Nabi kita – Nabi Muhammad SAW. Baginda adalah contoh terbaik dalam segala sudut. Nabi SAW adalah seorang pemimpin yang agung. Baginda SAW menjadi contoh kepada seluruh umat Baginda hingga hari Kiamat.

Antara perkara yang patut kita contohi Nabi SAW ialah dari sudut perancangan Baginda merancang dalam setiap urusan sama ada berkaitan dakwah atau pun berkaitan dengan pentadbiran negara. Justeru sebagai pengikut setia Nabi SAW, kita juga perlu membuat perancangan demi kesejahteraan hidup kita dan juga keluarga tercinta.

Antara perancangan yang sangat perlu dilakukan adalah perancangan kewangan. Kita perlu melatih diri dan keluarga agar berhemah dalam perbelanjaan dan mengelakkan diri dari pembaziran. Kita juga perlu merancang dari sudut keselamatan dan kesihatan. Antara kaedah terbaik merancang keselamatan dan kesihatan adalah dengan cara memiliki plan takaful untuk diri sendiri dan juga keluarga yang tercinta.

Selain itu perancangan juga harus dilakukan dari sudut penyediaan punca pendapatan sampingan. Ini kerana bergantung kepada hanya satu punca pendapatan adalah sangat berisiko tinggi kerana jika sesuatu yang tidak diingini berlaku seperti dibuang kerja atau sakit, maka pastinya akan membawa kesan yang sangat besar terhadap diri dan juga keluarga.
Melibatkan diri dalam bidang perniagaan adalah termasuk salah satu kaedah perancangan. Dunia perniagaan adalah dunia yang dipenuhi dengan rezki yang melimpah ruah. Tepat sekali apa yang disabdakan oleh Nabi s.a.w ” Sembilan persepuluh rezeki itu terletak di dalam perniagaan”. Namun hari ini umat Islam amnya dan umat Melayu khususnya tidak begitu berminat dengan perniagaan dengan alasan risiko serta modal yang tinggi.  Dengan dua alasan ini menjadikan umat Islam lemah dari sudut ekonomi yang rata-rata dikuasai oleh orang-orang yang bukan Islam.

Bagi menyelesaikan kemelut yang dihadapi oleh sebilangan besar umat Islam khususnya orang-orang Melayu, pihak DNR AGENCY membuka ruang kepada semua rakyat Malaysia untuk menceburi bidang perniagaan sebagai Perunding  Takaful bersama Etiqa Takaful. Perniagaan sebagai Perunding Takaful  memberi peluang untuk memperolehi   pulangan lumayan meskipun tanpa modal yang besar dan tanpa risiko disamping menjadi ‘pendakwah’ di dalam bidang mua’malat Islam.

Ramai orang Melayu dan Islam telah berjaya di dalam bidang ini bahkan ramai juga sudah mencapai gelaran JUTAWAN melalui perniagaan  yang kami tawarkan.
Kini dengan modal serendah RM80 anda boleh memulakan perniagaan sebagai Perunding Takaful di eTiqa Takaful. Bayaran adalah untuk pendaftaran  peperiksaan Asas Takaful (TBE).

eTiqa TAKAFUL- KERJA SEKALI KUTIP HASIL SELAMA 6 TAHUN”

Untuk maklumat lanjut sila hubungi

 

Dr Nik Rahim Nik Wajis
Pengasas
D.N.R AGENCY.
H/P: 018 3563 832
Email: dr_nikrahim@yahoo.com

 

 

 

DAFTAR SEKARANG SECARA PERCUMA

 

One thought on “Assalamu ‘alaikum dan Salam Sejahtera!

  1. Assalamu ‘alaikum dan salam sejahtera.
    Selamat datang ke Laman Blog eTiqa Takaful.
    di sini kami menyediakan perkhidmatan terbaik untuk anda. Kami menawarkan pulangan yang amat menarik
    untuk wang anda bagi jangka panjang di samping memberi perlindungan lengkap bagi diri anda.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s